SteakChamp

SteakChamp

SteakChamp voor de Perfecte Steak!

Zes minuten of 30 minuten? Hoe lang het duurt voordat je steak perfect is hangt af van vele factoren. Een goede steak bereiden is niet altijd eenvoudig, zelfs niet voor profs! De volgende factoren beïnvloeden de kooktijd voor de perfecte steak aanzienlijk: soort steak - steak met veel of weinig vet of bot - dikte / volume van de steak - temperatuur van de steak voor het bakken - gewenste gaarte (medium, rare, well done) - warmtebron - hoog / laag vuur.

De Steak Champ meet, net als elke andere vleesthermometer, de kerntemperatuur van het vlees. Wanneer deze de juiste warmte heeft bereikt, zal de SteakChamp beginnen met knipperen. Dit is het moment dat je de steak (biefstuk of bijv. een mooie entrecote) van het vuur haalt. Het knipperen zal dan nog even door gaan, maar dat hoort. Je legt je mooie stuk vlees op een bord en pas wanneer het LED-lampje/sensor uit is, trek je de Steak Champ uit het vlees en kan je het gaan aansnijden. Deze rusttijd zorgt ervoor dat het vlees lekker sappig en mals blijft. Bellissimo!

Hoe je de perfecte steak maakt

1. Neem je steak (min. 2,5 cm dik, beter 3-5 cm, een uur vóór het bakken uit de koelkast.
2. Wrijf je steak in met een beetje olie en bestrooi met zout.
3. Besprenkel je koekenpan of grill met een dun laagje olie.
4. Activeer de SteakChamp thermometer en prik deze in de biefstuk.
5. Bak of gril de steak aan beide zijden op hoog vuur voor ongeveer 1-2 minuten.
6. Zet het vuur van het fornuis lager of de gril naar ca. 130 ° C en bak langzaam op matig vuur. Draai de steak ongeveer elke 2 minuten.
7. Wanneer het dubbele flits signaal verschijnt, verwijder de steak van het vuur en laat het rusten tot het signaal stopt.
8. Verwijder de SteakChamp thermometer en breng op smaak met gewenste kruiden.
9. Geniet van je steak!


1 artikel(en)

per pagina

1

1 artikel(en)

per pagina

1